Імплементація права на політичне самовизначення до сучасної правової системи України (ХХ – початок ХХІ ст.)

У роботі аналізуються процеси зародження, становлення й розвитку політичного самовизначення в українській правовій системі крізь призму державотворчої боротьби українського народу й подальшої розбудови та легітимації ним власної державності, а також вивченні й систематизації суб’єктів та порядку реалізації даного права у сучасній України відповідно до існуючого українського законодавства. Досліджується сутність політичного самовизначення як принципу права, правового інституту й дієвого механізму захисту колективних прав етнічних груп, розглянутого в історичному контексті розвитку української державності, а також політико-правові підстави зародження, порядок нормативного закріплення й реалізації, специфіка суб’єктного складу даного права на політичне самовизначення.
Книга може бути корисною для викладачів, аспірантів, студентв навчальних закладів і факультетів юридичних спеціальностей.

Курінний О. В. Імплементація права на політичне самовизначення до сучасної правової системи України (ХХ – початок ХХІ ст.) / Курінний Олексій Вікторович // Видавничий дім “Києво-Могилянська Академія”. – 2020. – 200 с.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *