Відзнака імені Олексія Курінного

6 вересня 2019 року у другу річницю загибелі Олексія ініціативна група його друзів вирішила заснувати відзнаку його імені.
Відзнака щороку на конкурсній основі втручатиметься студентам Національного університету «Києво-Могилянська академія» (НаУКМА). Із повними умовами отримання відзнаки можна ознайомитись нижче:
Наказ 417 Положення про відзнаку ім. О.Курінного для студентів

Олексій Курінний був справжнім могилянцем: у 2003 році з відзнакою закінчив гімназію «Києво-Могилянський колегіум» у Києві, того ж року вступив на Факультет правничих наук (ФПвН) НаУКМА, де отримав дипломи бакалавра (2007) та магістра (2009), обидва з відзнакою. Із 2009 року працював старшим викладачем кафедри міжнародного права та спеціальних правових наук ФПвН Могилянки, паралельно ставши здобувачем наукового ступеня «доктор філософії» на кафедрі загальнотеоретичних та державно-правових наук.
Олексій віддав Могилянці кращі роки свого короткого і сповненого важливих звершень життя. Він любив свій університет і був переконаний, що його метою є виховання еліти української нації на базі патріотичних ідеалів. В руслі цієї великої мети організовував у НаУКМА конференції, зустрічі з визначними діячами та інші заходи національно-патріотичного спрямування. Був першим куратором націонал-консервативного студентського об’єднання «Український студент», заснованого у НаУКМА у 2011 році.

Метою відзнаки є збереження пам’яті про Олексія у стінах його Alma Mater, сприяння продовженню його справи патріотичними могилянцями.

Фінансово підтримати відзнаку можна за такими рахунками:

2022 Рекв МБФВ КМА для Фонду О.Курінного