Живу для України: поезії

Курінний Олексій. Живу для України: поезії / Упоряд. Людмила Курінна, Віктор Курінний. — К.: ВУТ “Просвіта” ім. Тараса Шевченка, 2018. — 159 с.

Вірші молодого, трагічно загиблого юриста Олексія Курінного пройняті турботою про Україну, про її долю. Змалку російськомовний, він усвідомив себе українцем і присвятив себе українській справі як правознавець, як громадський діяч і як поет. Його вірші сповнені душевної теплоти, коли мовиться про Україну, і разючі, коли йдеться про її ворогів як зовнішніх, так і внутрішніх.
Автор залишив запис про себе: “На цій сторінці [в комп’ютері] результат моїх тривалих творчих старань упродовж 14 років. Перші жартівливі твори й пародійні обробки текстів популярних тоді пісень я започаткував ще в далекі 1996-1998 роки. До 2000 року належить поява задумів та складання начерків серйозних творів, тоді ж я боязко взявся й за перші поетичні спроби! Наприкінці літа 2000-го моє захоплення поезією набирає сили, а “спроби пера” стають значніші за обсягом і серйозніші за змістом. Більшість задуманих тоді мною поетичних проектів так і залишилися незавершеними, а деякі з лаконічних віршів — визнано “прохідними” й недосконалими. Виняток становить поема “Настя”, друга частина якої була закінчена в 2008 році й успішно опублікована”.
Редактор Іван Ющук.

Завантажити.
Живу для України: поезії

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *